dazzling_girl__trash from me. baekhyun addict.
a szemhéjam mögött

No

2017.04.22. 19:46, Minhae

I feel down.

 

Kinőttem már

2017.04.18. 10:41, Minhae

Kinőttem a KPOP-ból, szó mi szó, ezt nem tagadom. 

De azt viszont nem mondtam, hogy a mostani zenei stílusomban ne jelennének meg a koreai előadók. Adok is pár klipet, ami jellemzi a mostani ízlésemet :) Leginkább a koreai indie zene..

Feminizmus? Leszbikusság?

2017.04.10. 10:35, Minhae

Elegem van. Elegem van az összes létező férfiből akik körülöttem vannak vagy megfordultak már az életemben. Egyetlen egy kivétel van ez alól, az édesapám, aki az életemben talán a legnagyobb támaszom és segítségem.

Tegnap kiborult a bili. Hogy miért? Mert van egy adott bor brandingünk, amit csinálnunk kell. Van egy férfi konzulens tanárom. Tetszik neki amit kitaláltam, azzal semmi gond nincs, de tegnapra kész lettem a bor brandingnek a képregényével. Közölte konkrétan hogy ez szar.

Hát mondom oké, de miért is? És elmondtam neki hogy szerintem ez miért jó egyébként. Ő megint közölte, hogy nem, ez szar. + Hogy miért szar, aztán elkezdi nekem: Ne hisztizz!

Mi vagyok én? A nője, hogy így beszél? Elvileg tanár-diák kapcsolatban állunk, tiszteletben kellene tartanunk legalább a másik véleményét, és nem ilyen szexista szöveggel jönni, hogy ha már nő vagyok akkor a véleményem csak hisztinek számít. Komolyan, elegem van és ez már csak hab volt a tortán azok közül az események közül, amik mostanában történtek velem férfi ügyek terén. 

A koliban kicsit mozgott a kilincsünk. Egyik srác bejött az ajtón, és mikor elment, a kilincs a kezébe akadt, ergo kijött az egész. 10 percen keresztül próbálta visszatenni, mire mondtam neki hogy hagyjad majd megcsinálom én. Fogtam, visszatettem a kilincset, aztán elővettem a bicskámat és visszacsavaroztam. Meglátta a srácnak a csaja, és kiakadt, aztán hívtak az ő szobájukhoz is hogy húzzam meg a csavart. Később közölte a srác hogy jaaaaj hát amugy neki is van csavarhúzója. ..... Azt hiszem, nem mondok erre semmit.

Újabb eset, megkértem egy srácot hogy cserélje ki már a villanykörtét az ágyam felett, mert mozog a foglalat és nem tudom hogy nyúljak hozzá hogy ne rázzon meg az áram és ne essen szét az egész lámpa. Szenvedett vagy fél órán keresztül mert nem mert hozzáérni, majd közölte: Á, ez nem megy. És elment.

Adott egy srác csoporttársam. Összemelegedtünk kicsit, és hát buli után voltak dolgok... Most kimondom, de gumi nélkül akart velem lefeküdni, mert hogy neki az úgy jobb... Wtf?? Nem csak a terhességről van szó, hanem arról is, hogy baromi sok betegséget elkaphat egy nő azért mert a férfi képes semmibe venni ezeket a dolgokat. Ez egyébként egy elég hosszú sztori, de a lényeget összefoglaltam most.

Ugyanez a srác.. Kint voltunk a völgyben (Eger, Szépasszonyvölgy) és mondtam hogy lehetne tüzet is gyújtani. Elkezdi nekem: Pattanj, csináld. Mondom mi a ....??? Azt mondja egyenjogúság van.
Aha, nem akartam mondani hogy mégis úgy bánsz a nőkkel mint egy zsák szemétkupaccal amit úgy húzol fel a .... ahogy akarod.

Nőnap. Barátnőmnek a pasija megkérdezi tőlünk: és férfinap miért nincsen? Basszus azért mert a nőknek baromira meg kellett harcolniuk azért hogy egyenjogúság legyen stb stb. Mindigis el voltunk nyomva a nagy "hííímekkeeeel" szemben. Ami egyébként ma is tart, csak nem olyan durván. De hogy basszus ennyit ne tudjon valaki, hogy miért is létezik a nőnap... 

Egyik barátnőm mondta hogy eltorzult világot élünk, és az ecsetfejű kölykökön kívül nincsenek a mostani fiatal generációban olyan egyedek, akikből esetleg értelmes hím alakulna ki.

Apukám mondja mindig és egyet is értek vele, hogy a mai fiúknak rettenetesen hiányzik a katonaság. De olyan szinten, hogy már érzem a nyomást. Ma már nőként én érzem rosszul magam, hogy sokkal férfiasabb dolgokra vagyok képes, mint maguk a pasik. 
Az is hogy pakoljuk a 30 kilós vasakat, én elbírom, ő meg elfárad?

Vagy hogy diákmunkán a sütödébe nekem adták a fiúknak járó munkát, ők meg csak nézték, hogy hogy cipelem a 20 kilós nyers kaláccsal teli tepsiket futva, mert hogy a szalagról csak ömlik a tészta és nem áll meg, folyamatosan menni kell?

Vagy hogy majd meg szakadok hat táskával a koliban felfelé menet a lépcsőn, és egy szint tele van pasikkal, és csak rámnéznek, aztán elmennek mellettem? Hadd cipelje a hülye, nincs bennük semmi udvariasság.

Arról nem beszélve, hogy ma már az ajtón se engednek előre, hanem betolakodnak előtted.

ELEGEM VAN A FÉRFIAKBÓL.

És akkor csodálkozik mindenki meg a régi generáció, hogy mennyi feminista mozgalom van manapság, és mennyi leszbikus ember. Kérdem én:

Vajon miért?

Hamarosan bejegyzés

2017.04.05. 22:53, Minhae

Amint lesz egy kis időm, írok az életemről mostanában :D Hamarosaaaan

Norvégia - új cél Dél-Korea után

2017.01.23. 19:12, Minhae
Jeg ønsker å lære norsk~

No hát a SKAM-nek köszönhetően egy nagy elhatározásra jutottam, amiből természetesen nem tudom, hogy jól fogok e kijönni vagy rosszul... de JUST DO IT.

Szóval, elkezdtem tanulni norvégul :D Néha vicces, néha nehéz, néha meg rettentő könnyű. Hogy miért is? Mert eldöntöttük a csoporttársunkkal, hogy Tajvan helyett inkább Norvégiát célozzuk meg, mint lehetséges mesterképzés az Erasmus+ programmal az egyetemen. Gyönyörű környezet, szép emberek, no meg persze busás árak

Nem tudom még, hogy egyáltalán hogy fogunk kijönni anyagilag ott, hiszen a világ egyik legdrágább országáról beszélünk. Arról nem is beszélve, hogy sok külföldi azt mondja a norvég emberekkel kapcsolatban, hogy elég zárkózottak és nem nagyon barátkoznak idegenekkel.

Na már most ha elkezdek nekik hablatyolni valamit vagy angolul vagy norvégul, szerintem megtartják a tisztes távolságot tőlem :"D

De aki nem mer az nem nyer ugye. Maximum hazajövünk... Még mindig van egy ország, amit a hazánknak tudhatunk, hisz itt tett ki a gólya annó fényévekkel ezelőtt. (Yepp, jó vén vagyok, 22 :D)

Aztán a másik dolog, hogy most tavasszal jön majd az Oszake animés rendezvény Debrecenben, ahol kint leszek KPOP árusként valószínűleg. Illetve remélem kapunk asztalt és nem lesz tumultus árusok terén :D Szeretettel várunk mindenkit :3

Nyúúz

2016.12.30. 18:01, Minhae

Ikszellönt minimálba tolom

2016.12.28. 22:57, Minhae

SZóval. SKAM.

Mánia. Nem tudom miért, de nagyon bejött nekem ez a sorozat. Ráadásul, mivel új és jön is majd a season 4, ezért szinte mindenütt felkapott. Norvégiában az epizódokat sorra 1-1 millióan tekintették meg, ami durva, hiszen egész Norvégia összlakossága kb. 5 millió fő. 

Senki sem tudja, mi lesz, viszont annyi biztos, hogy Even benne lesz a 4. évadban is. Kíváncsi leszek rá egyébként, hogy folytatják e egy új sztorival, vagy maradnak a jelenlegi kasszasikernél, azaz hogy a kövi season Even.ről szól... Esetleg folytatása lesz a season 3-nak. Nagyon sok minden maradt még fenn, kérdések tömkelege konkrétan. Kibontják e ezeket vagy nem?

SPOILER VESZÉLY!!!!! -->

Pl. Isaknak és Even-nek a szüleikkel való megbarátkozás... Az iskolának a meleg pár elfogadása... Even betegségéről nem tudunk semmit.... Sonja hogy kerül a képbe? Miért volt Even-nel kiskorától fogva? stbstbstb eceterá.

Na ez a gyorstalpaló tőlem, másik dolog viszont ami a mániámmal együtt jött: Illusztrálás.

Hát, grafikus vagyok. Minimálban dolgozom főként. Szóval, tadamm. Megalkottam a SKAM összes szereplőjét minimálban, és naponta 2-2 karaktert töltök fel tumblr-re, pinterest-re és facebookra egyaránt. Most ide feltöltöm nektek, amit eddig publikáltam.

  
 

Követhettek, lájkolhattok, megoszthatjátok ha tetszik a melóm~

SKAM

2016.12.26. 00:16, Minhae
ala fangörcs Minhae módra

Na jó. 22 vagyok, de elkapott a fangörcs. Megint. Ala tegnap említettem egy bizonyos SKAM nevezetű norvég sorozatot.... El kell mondjam VALAMI ESZMÉLETLEN JÓ!

Tegnap egészen estétől reggel 7-ig néztem folyamatosan a részeket, annyira nem tudtam letenni. Annyira belevág a mai fiataloknak az életébe, hogy nagyon. Oh, a 3. season-ról meg ne is beszéljünk. Csodálatos...gyönyörű meleg pár kapcsolata. Huhh. Nem kapok levegőt. Utálom, mikor egy sorozatnak a végére érek. Mert onnan már nincs tovább.

Következő vinnyogásomat most kapjátok, egyelőre egy kis SPOILER gif-et. Ha viszont tovább kattintotok a Bővebben-re akkor ott találtok még több gifet. Persze azért csak ott, mert nem akarom senkinek lelőni semmilyen poénját ha még nem látta a sorozatot :D 

Nekem 3 este alatt sikerült ledarálni mind a 3 évadot :D

Aztán hogy lássátok mennyire cuki vagyok (na jó nem), beteszem nektek ide a teljes megnézhető sorozatot :D Google Drive-os amúgy.

SKAM SOROZAT angol felirattal:
SEASON 1
SEASON2
SEASON 2 part 2
SEASON 3
SEASON3 másik link

Tipp ha nem játssza le:
Drive-ban kell lennie felhasználótoknak. Ha nem megy a lejátszás akkor jobb klikk a videóra és "Másolás". Lemásolja a file-t a saját drive-otokba ahol már lejátssza. Csak várni kell kicsit :D

Juhú remélem ti is kedvet kaptok hozzá ;)

Boldog fát!

2016.12.25. 01:04, Minhae
Manga és sorozat ajánló

Nem tudom ki jár erre vagy épp ki nem, mindenesetre ha ide tévedtél szerény kis hajlékomba, boldog karácsonyt kívánok! 

Másodszorra hoztam nektek egy igazán jó kis ajánlót: egy manga és egy sorozatról lenne szó.

A mangának a témája yaoi, előre szólok. A címe pedig: Wait for Me at Udagawachou

Usagi-team fordította, ha geírjátok Google-ba, biztosan kihozza majd. Egy rövidke kis leírás pedig: Az utcán sétálva Momose belefutott az egyik osztálytársába, aki lánynak volt öltözve. Azóta a nap óta le sem tudta venni a tekintetét a srácról...

Szerintem nem egy szokványos történetről van szó yaoi mangák terén, ezért is tetszett meg. A rajzolása nagyon szép, és a történet is jó, tehát mindenképp ajánlom a yaoi fanoknak olvasásra :)

A másik ajánló a sorozat, címe: SKAM

Szintén van benne egy elég aranyos kis meleg-szál, minden yaoi fannak kötelező :D Igaz én még nem jutottam el odáig hogy az a meleg szál megtörténjen benne, de folyamatosan nézem a sorozatot, és a főhős lánynak is elég jó kis története van.

Jó kis norvég sorozatról van szó, amúgy 2015-ös és teljes mértékben beilleszkedik a mai fiataloknak a mindennapjaiba. Szép felvételek vannak, jók a színhasználatok is ruhák terén, tehát alapjáraton jó az egésznek az összképe. Ami nekem kissé zavaró volt talán, hogy kicsit rövidek az epizódok. 

Kis leírás angolul (nincs kedvem lefordítani :D): The story of young teenagers and pupils on Hartvig Nissens upper secondary school in Oslo, and their troubles, scandals and everyday life. Each season is told from a different person's point of view.

Nézzétek meg, aztán nyugodtan írhattok ide véleményt akár :D Majd még jövök blogolni valamit, a vizsgáim féligmeddig véget értek: januárban itthon vagyok :)

Annyeong!

Pályázaton nyerés :D

2016.11.04. 20:54, Minhae

Illetve bejutottam az egyik nemzetközi plakátpályázaton a legjobb 40 közé :D Ahova 2 magyar jutott be, én és az egyik csoporttársam. 

Itt láthatjátok a bekerült pályaművemet, plusz a videót is megnézhetitek, ahol kiderült az eredmény :)

További illusztrációmat két linken érhettek el, az egyik a sulis, ahová a csoporttársaim illusztrációi is felkerülnek:

http://madeat3am.tumblr.com/

A másik a saját facebookos oldalam:

https://www.facebook.com/salivartist/

Téma Rights in Love volt, remélem a plakátomat nem kell különösebben magyaráznom. Hirtelen felindulásból alkotott dolog volt, de ezekszerint bejött ^^

 
necessary
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG