dazzling_girl__trash from me. baekhyun addict.
a szemhéjam mögött

Feminizmus? Leszbikusság?

2017.04.10. 10:35, Minhae

Elegem van. Elegem van az összes létező férfiből akik körülöttem vannak vagy megfordultak már az életemben. Egyetlen egy kivétel van ez alól, az édesapám, aki az életemben talán a legnagyobb támaszom és segítségem.

Tegnap kiborult a bili. Hogy miért? Mert van egy adott bor brandingünk, amit csinálnunk kell. Van egy férfi konzulens tanárom. Tetszik neki amit kitaláltam, azzal semmi gond nincs, de tegnapra kész lettem a bor brandingnek a képregényével. Közölte konkrétan hogy ez szar.

Hát mondom oké, de miért is? És elmondtam neki hogy szerintem ez miért jó egyébként. Ő megint közölte, hogy nem, ez szar. + Hogy miért szar, aztán elkezdi nekem: Ne hisztizz!

Mi vagyok én? A nője, hogy így beszél? Elvileg tanár-diák kapcsolatban állunk, tiszteletben kellene tartanunk legalább a másik véleményét, és nem ilyen szexista szöveggel jönni, hogy ha már nő vagyok akkor a véleményem csak hisztinek számít. Komolyan, elegem van és ez már csak hab volt a tortán azok közül az események közül, amik mostanában történtek velem férfi ügyek terén. 

A koliban kicsit mozgott a kilincsünk. Egyik srác bejött az ajtón, és mikor elment, a kilincs a kezébe akadt, ergo kijött az egész. 10 percen keresztül próbálta visszatenni, mire mondtam neki hogy hagyjad majd megcsinálom én. Fogtam, visszatettem a kilincset, aztán elővettem a bicskámat és visszacsavaroztam. Meglátta a srácnak a csaja, és kiakadt, aztán hívtak az ő szobájukhoz is hogy húzzam meg a csavart. Később közölte a srác hogy jaaaaj hát amugy neki is van csavarhúzója. ..... Azt hiszem, nem mondok erre semmit.

Újabb eset, megkértem egy srácot hogy cserélje ki már a villanykörtét az ágyam felett, mert mozog a foglalat és nem tudom hogy nyúljak hozzá hogy ne rázzon meg az áram és ne essen szét az egész lámpa. Szenvedett vagy fél órán keresztül mert nem mert hozzáérni, majd közölte: Á, ez nem megy. És elment.

Adott egy srác csoporttársam. Összemelegedtünk kicsit, és hát buli után voltak dolgok... Most kimondom, de gumi nélkül akart velem lefeküdni, mert hogy neki az úgy jobb... Wtf?? Nem csak a terhességről van szó, hanem arról is, hogy baromi sok betegséget elkaphat egy nő azért mert a férfi képes semmibe venni ezeket a dolgokat. Ez egyébként egy elég hosszú sztori, de a lényeget összefoglaltam most.

Ugyanez a srác.. Kint voltunk a völgyben (Eger, Szépasszonyvölgy) és mondtam hogy lehetne tüzet is gyújtani. Elkezdi nekem: Pattanj, csináld. Mondom mi a ....??? Azt mondja egyenjogúság van.
Aha, nem akartam mondani hogy mégis úgy bánsz a nőkkel mint egy zsák szemétkupaccal amit úgy húzol fel a .... ahogy akarod.

Nőnap. Barátnőmnek a pasija megkérdezi tőlünk: és férfinap miért nincsen? Basszus azért mert a nőknek baromira meg kellett harcolniuk azért hogy egyenjogúság legyen stb stb. Mindigis el voltunk nyomva a nagy "hííímekkeeeel" szemben. Ami egyébként ma is tart, csak nem olyan durván. De hogy basszus ennyit ne tudjon valaki, hogy miért is létezik a nőnap... 

Egyik barátnőm mondta hogy eltorzult világot élünk, és az ecsetfejű kölykökön kívül nincsenek a mostani fiatal generációban olyan egyedek, akikből esetleg értelmes hím alakulna ki.

Apukám mondja mindig és egyet is értek vele, hogy a mai fiúknak rettenetesen hiányzik a katonaság. De olyan szinten, hogy már érzem a nyomást. Ma már nőként én érzem rosszul magam, hogy sokkal férfiasabb dolgokra vagyok képes, mint maguk a pasik. 
Az is hogy pakoljuk a 30 kilós vasakat, én elbírom, ő meg elfárad?

Vagy hogy diákmunkán a sütödébe nekem adták a fiúknak járó munkát, ők meg csak nézték, hogy hogy cipelem a 20 kilós nyers kaláccsal teli tepsiket futva, mert hogy a szalagról csak ömlik a tészta és nem áll meg, folyamatosan menni kell?

Vagy hogy majd meg szakadok hat táskával a koliban felfelé menet a lépcsőn, és egy szint tele van pasikkal, és csak rámnéznek, aztán elmennek mellettem? Hadd cipelje a hülye, nincs bennük semmi udvariasság.

Arról nem beszélve, hogy ma már az ajtón se engednek előre, hanem betolakodnak előtted.

ELEGEM VAN A FÉRFIAKBÓL.

És akkor csodálkozik mindenki meg a régi generáció, hogy mennyi feminista mozgalom van manapság, és mennyi leszbikus ember. Kérdem én:

Vajon miért?

Hamarosan bejegyzés

2017.04.05. 22:53, Minhae

Amint lesz egy kis időm, írok az életemről mostanában :D Hamarosaaaan

Norvégia - új cél Dél-Korea után

2017.01.23. 19:12, Minhae
Jeg ønsker å lære norsk~

No hát a SKAM-nek köszönhetően egy nagy elhatározásra jutottam, amiből természetesen nem tudom, hogy jól fogok e kijönni vagy rosszul... de JUST DO IT.

Szóval, elkezdtem tanulni norvégul :D Néha vicces, néha nehéz, néha meg rettentő könnyű. Hogy miért is? Mert eldöntöttük a csoporttársunkkal, hogy Tajvan helyett inkább Norvégiát célozzuk meg, mint lehetséges mesterképzés az Erasmus+ programmal az egyetemen. Gyönyörű környezet, szép emberek, no meg persze busás árak

Nem tudom még, hogy egyáltalán hogy fogunk kijönni anyagilag ott, hiszen a világ egyik legdrágább országáról beszélünk. Arról nem is beszélve, hogy sok külföldi azt mondja a norvég emberekkel kapcsolatban, hogy elég zárkózottak és nem nagyon barátkoznak idegenekkel.

Na már most ha elkezdek nekik hablatyolni valamit vagy angolul vagy norvégul, szerintem megtartják a tisztes távolságot tőlem :"D

De aki nem mer az nem nyer ugye. Maximum hazajövünk... Még mindig van egy ország, amit a hazánknak tudhatunk, hisz itt tett ki a gólya annó fényévekkel ezelőtt. (Yepp, jó vén vagyok, 22 :D)

Aztán a másik dolog, hogy most tavasszal jön majd az Oszake animés rendezvény Debrecenben, ahol kint leszek KPOP árusként valószínűleg. Illetve remélem kapunk asztalt és nem lesz tumultus árusok terén :D Szeretettel várunk mindenkit :3

Nyúúz

2016.12.30. 18:01, Minhae

Ikszellönt minimálba tolom

2016.12.28. 22:57, Minhae

SZóval. SKAM.

Mánia. Nem tudom miért, de nagyon bejött nekem ez a sorozat. Ráadásul, mivel új és jön is majd a season 4, ezért szinte mindenütt felkapott. Norvégiában az epizódokat sorra 1-1 millióan tekintették meg, ami durva, hiszen egész Norvégia összlakossága kb. 5 millió fő. 

Senki sem tudja, mi lesz, viszont annyi biztos, hogy Even benne lesz a 4. évadban is. Kíváncsi leszek rá egyébként, hogy folytatják e egy új sztorival, vagy maradnak a jelenlegi kasszasikernél, azaz hogy a kövi season Even.ről szól... Esetleg folytatása lesz a season 3-nak. Nagyon sok minden maradt még fenn, kérdések tömkelege konkrétan. Kibontják e ezeket vagy nem?

SPOILER VESZÉLY!!!!! -->

Pl. Isaknak és Even-nek a szüleikkel való megbarátkozás... Az iskolának a meleg pár elfogadása... Even betegségéről nem tudunk semmit.... Sonja hogy kerül a képbe? Miért volt Even-nel kiskorától fogva? stbstbstb eceterá.

Na ez a gyorstalpaló tőlem, másik dolog viszont ami a mániámmal együtt jött: Illusztrálás.

Hát, grafikus vagyok. Minimálban dolgozom főként. Szóval, tadamm. Megalkottam a SKAM összes szereplőjét minimálban, és naponta 2-2 karaktert töltök fel tumblr-re, pinterest-re és facebookra egyaránt. Most ide feltöltöm nektek, amit eddig publikáltam.

  
 

Követhettek, lájkolhattok, megoszthatjátok ha tetszik a melóm~

SKAM

2016.12.26. 00:16, Minhae
ala fangörcs Minhae módra

Na jó. 22 vagyok, de elkapott a fangörcs. Megint. Ala tegnap említettem egy bizonyos SKAM nevezetű norvég sorozatot.... El kell mondjam VALAMI ESZMÉLETLEN JÓ!

Tegnap egészen estétől reggel 7-ig néztem folyamatosan a részeket, annyira nem tudtam letenni. Annyira belevág a mai fiataloknak az életébe, hogy nagyon. Oh, a 3. season-ról meg ne is beszéljünk. Csodálatos...gyönyörű meleg pár kapcsolata. Huhh. Nem kapok levegőt. Utálom, mikor egy sorozatnak a végére érek. Mert onnan már nincs tovább.

Következő vinnyogásomat most kapjátok, egyelőre egy kis SPOILER gif-et. Ha viszont tovább kattintotok a Bővebben-re akkor ott találtok még több gifet. Persze azért csak ott, mert nem akarom senkinek lelőni semmilyen poénját ha még nem látta a sorozatot :D 

Nekem 3 este alatt sikerült ledarálni mind a 3 évadot :D

Aztán hogy lássátok mennyire cuki vagyok (na jó nem), beteszem nektek ide a teljes megnézhető sorozatot :D Google Drive-os amúgy.

SKAM SOROZAT angol felirattal:
SEASON 1
SEASON2
SEASON 2 part 2
SEASON 3
SEASON3 másik link

Tipp ha nem játssza le:
Drive-ban kell lennie felhasználótoknak. Ha nem megy a lejátszás akkor jobb klikk a videóra és "Másolás". Lemásolja a file-t a saját drive-otokba ahol már lejátssza. Csak várni kell kicsit :D

Juhú remélem ti is kedvet kaptok hozzá ;)

Boldog fát!

2016.12.25. 01:04, Minhae
Manga és sorozat ajánló

Nem tudom ki jár erre vagy épp ki nem, mindenesetre ha ide tévedtél szerény kis hajlékomba, boldog karácsonyt kívánok! 

Másodszorra hoztam nektek egy igazán jó kis ajánlót: egy manga és egy sorozatról lenne szó.

A mangának a témája yaoi, előre szólok. A címe pedig: Wait for Me at Udagawachou

Usagi-team fordította, ha geírjátok Google-ba, biztosan kihozza majd. Egy rövidke kis leírás pedig: Az utcán sétálva Momose belefutott az egyik osztálytársába, aki lánynak volt öltözve. Azóta a nap óta le sem tudta venni a tekintetét a srácról...

Szerintem nem egy szokványos történetről van szó yaoi mangák terén, ezért is tetszett meg. A rajzolása nagyon szép, és a történet is jó, tehát mindenképp ajánlom a yaoi fanoknak olvasásra :)

A másik ajánló a sorozat, címe: SKAM

Szintén van benne egy elég aranyos kis meleg-szál, minden yaoi fannak kötelező :D Igaz én még nem jutottam el odáig hogy az a meleg szál megtörténjen benne, de folyamatosan nézem a sorozatot, és a főhős lánynak is elég jó kis története van.

Jó kis norvég sorozatról van szó, amúgy 2015-ös és teljes mértékben beilleszkedik a mai fiataloknak a mindennapjaiba. Szép felvételek vannak, jók a színhasználatok is ruhák terén, tehát alapjáraton jó az egésznek az összképe. Ami nekem kissé zavaró volt talán, hogy kicsit rövidek az epizódok. 

Kis leírás angolul (nincs kedvem lefordítani :D): The story of young teenagers and pupils on Hartvig Nissens upper secondary school in Oslo, and their troubles, scandals and everyday life. Each season is told from a different person's point of view.

Nézzétek meg, aztán nyugodtan írhattok ide véleményt akár :D Majd még jövök blogolni valamit, a vizsgáim féligmeddig véget értek: januárban itthon vagyok :)

Annyeong!

Pályázaton nyerés :D

2016.11.04. 20:54, Minhae

Illetve bejutottam az egyik nemzetközi plakátpályázaton a legjobb 40 közé :D Ahova 2 magyar jutott be, én és az egyik csoporttársam. 

Itt láthatjátok a bekerült pályaművemet, plusz a videót is megnézhetitek, ahol kiderült az eredmény :)

További illusztrációmat két linken érhettek el, az egyik a sulis, ahová a csoporttársaim illusztrációi is felkerülnek:

http://madeat3am.tumblr.com/

A másik a saját facebookos oldalam:

https://www.facebook.com/salivartist/

Téma Rights in Love volt, remélem a plakátomat nem kell különösebben magyaráznom. Hirtelen felindulásból alkotott dolog volt, de ezekszerint bejött ^^

Skins

2016.11.02. 18:52, Minhae

Egy ideje nézek egy sorozatot, ami azt hiszem elég népszerű a fiatalabb korosztály körében... és hát, be kell vallanom, engem is magával ragadott :D Főleg így őszi szünetben jó egy kis kikapcsolódás. Már lenyomtam belőle majdnem 3 évadot és fogynak a részek :( 

Ajánlom amúgy mindenkinek, aki szeretne egy kis izgalmakkal teli slife of life sorozatot :) Indavideón fent van az összes rész magyar szinkronnal.

Az első két évadból a kedvenc karakterem Sid volt talán, mert kissé magamat fedeztem fel benne (és barátomat is). Mondjuk a végefelé eléggé elkapkodták magának a karakterének a véglegesítését, de ettől még szerettem.

Akarom volt mondani még annyit, hogy végre kész lett a KKK-nak a nagy projektem, ami a 9. Koreai Kulturális Fesztivál teljes arculata volt. Hamarosan felkerül a Behance oldalamra is az egész projekt, folyamatokkal együtt - várjátok szeretettel.

Addig is kövessétek a hivatalos eseményt: KATT KATT

Káming szún~~~

Betegséget követő betegségek. Begolyóztam.

2016.11.01. 15:31, Minhae
I have enough of this.

Elegem van a világon létező összes betegségből. Meg saját magamból is. 

Nyáron vizipipáztunk, ősz elején bedurrant tőle a torkom. Akárhányszor vizipipáztunk, egyre rosszabb lett. Oké, megvontam magamtól ezt a kis létörömöt. Nagy nehezen saját kikúrálással működött a dolog, szedtem rá torokfertőtlenítő tablettát, ellenben a fél mandulám így is nagyobb maradt, mint a másik. 

Időközben eszembe jutott, hogy ez előtt pár hónappal volt egy mandulagyulladásom, ami a gyulladt bölcsességfogam kiműtése után gyulladt be. Kaptam rá penicillint, és el is múlt, utána következett tehát a vizipipás dolog.

Pár hete a fél ínyem fel volt dagadva ott ahol még a fél évvel ezelőtti bölcsességfogamat műtötték (ergo a másik oldalon). Elmentünk a klinikára, csináltattunk röngtent, és mivel a dokik nem tudták kiszűrni, mi lehet a baj, csináltak CT vizsgálatot is. Közölték: hohó, egy szösszenetnyi gyökérdarab van az állkapcsom legmélyén ami már beleépült a csontba. Hurrá, egy hét múlva adtak időpontot. Időpontra elmentünk barátommal. Vártunk hát nagyjából 3 órát, mire hajlandók voltak behívni. Leültem, a doki megnyomogatta az ínyemet, miközben vagy 20 hallgató pásztázta a nyitott számat. Doktor Úr közli: Hát maga aztán szerencsétlenül járt. Egy nagyon hosszú műtét elébe néz. Nem lesz egyszerű, csontfúrást kell alkalmazni. 
Nem is kell említenem, ott helyben majdnem elsírtam magam, hogy nem, ilyen nincs! Doktor Úr kedves egyáltalán nem nyugtatott meg, kb közölte, hogy egy fúróval ki akarják vájni a fél állkapcsom! Mindezt miért? Mert kb 5 napig kicsit fel volt duzzadva az ínyem. Mikor közöltem nekik, hogy az előző fogamra szedtem antibiotikumot, képes volt a tanonc srác felírni, hogy EZ AZ a duzzadás, amire szedtem a gyógyszert. Ergo egyáltalán nem azt írta az ambuláns lapra, amit én ott elmondtam neki. De ki a frászt érdekel? Ó igen, a legszebbet még el is felejtettem leírni az egészben: Azon az oldalon egy fogam van már csak ,mert a mellette lévőt kihúzta a magán doki. Klinikán közölték: Ki kéne azt is húzni MERT EGYEDÜL VAN. 
WHAT THE HELL?! Isten ments, hogy kihúzzák! Jó helyen van az ott! 

Continuously... Most nem rég volt egy hét, hogy folyamatosan buliztam egyik napról a másikra, természetesen alkohollal. Észre sem vettem a meghűlést, a hideget, hogy fázom. Megfáztam. Illetve megfázni látszottam. A megfázás "HÁL ISTENNEK" ráment a torkomra / mandulámra. Nem tudtam nyelni, még a saját nyálamat sem. Anyu folyton azt mondogatja, ki kéne műteni a mandulámat. Könyörgöm, életemben egyszer volt tüszős, és komolyabban ez a 3., hogy be van gyulladva. Vagyis nem is biztos, hogy gyulladás már, nem tudom. Nem úgy néz ki, mint egy begyulladt mandula. Műtét műtét hátán? Köszönöm, nem kérek belőle. Főleg a magyar orvosoktól nem.

Leszarnak! Leszarják konkrétan, hogy mi bajod van. Meg se vizsgálnak normálisan, csak begyógyszereznek valami erős antibiotikummal, bebiztosítva saját magukat, hogy az majd tuti elmulasztja az ember bajait. Persze, csak közben egyre gyengül az immunrendszer, és egyre ellenállóbb lesz. A végén már az ember köteles elmenni műtétre, mert a dokik elcseszték.... Komolyan, hogy nem lehet a munkájukat komolyan végezni? Vagy legalább minimális lelkiismerettel az embertársaik iránt, akik élni szeretnének és nem hordágyon tölteni az életük felét. 

Oké, túlzok, de konkrétan a mamám is a két kezük között halt meg a kórházban, ennyit a nagyszerű 2016-os orvostudományról... 

Arról meg nem is beszéltem, hogy vont anno pajzsmirigy problémám, ami miatt ISMERŐS dokit választottunk, hogy vizsgáljon meg. Felírt egy hormontablettát, hogy jaj attól semmi bajom se lesz ne aggódjak. Fél évig a kórházba járkáltam, mert a gondom csak nem akart javulni, a hajam meg hullott és hullott. Anyu azt mondta egy fél év után: elég. Ne szedjem a gyógyszert. És képzeljétek! Visszamentem a kórházba az utolsó kezelésre, és jééééééé: Dokinéni közli hogy magának semmi baja! Mondom neki aha, mert egy hete abbahagytam a hormontabletta szedését, biztosan attól volt. Erre ő: Á nem, biztosan nem attól, az nem befolyásolja!

Én röhögve jöttem haza.... Komolyan..

Ja és most erre a mandulára visszatérve, gyógyszerek nélkül meggyógyítottam magam annyira, hogy 1 hét után rendesen tudok nyelni minden kaját, csak kicsit az orrom folyik még. Jé, penicillin meg minden nélkül! Mondjuk a jobb oldali nyirokcsomóm szerintem kissé nagy, ezért holnap valószínű hogy elmegyek a fül-orr gégészetre góckutatásra... Habár nem várok sokat a dokiktól, minthogy azt mondják: A manduláját ki kell vetetni. 

Nem, nem hagyom, köszönöm. 

>> Other thing is... agyilag tuti beteg vagyok :D Mindentől félek, egyre depressziósabb vagyok barátom szerint. Igen, így van. Lehet, nem ártana egy pszichológus. Csakhát pénz pénz pénz. Az embereknek ma már nincs lelkiismeretük, csak ha van pénzed (se).

 
necessary
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!